Тариф на передачу електроенергії збільшать ще на 30%

Поділитися:

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг ухвалила рішення про підвищення тарифу на електроенергію. Так, тариф “Укренерго” на передачу електроенергії з грудня 2020 буде підвищено на 30% і складе 312,76 гривні за МВт-год.

Відомо, що з 1 серпня діяв тариф на передачу в розмірі 240,23 гривень / МВт-год. У НЕК пояснюють, що тариф на грудень 2020 є мінімально можливим, оскільки покриває тільки ті витрати, які компанія вже зазнала за фактом.

Слід зазначити, що «Укренерго» пропонує зафіксувати в структурі тарифу на передачу ліміт коштів, які компанія може платити для компенсації витрат держпідприємству «Гарантований покупець» і постачальникам універсальних послуг на «зелений» тариф в 2021 році. Такі заходи дозволять зменшити навантаження на учасників ринку, а також запобігти погіршенню фінансового стану системного оператора.

Крім цього, в «Укренерго» заявляють, що відсутність в структурі тарифу на передачу достатнього обсягу коштів для фінансування «зеленого» тарифу стало основною причиною негативного фінансового результату компанії за підсумками дев’яти місяців 2020 року. За цей період збиток компанії перевищив 28 млрд гривень.

Нагадаємо, що оператор системи передачі електроенергії – ПрАТ «НЕК« Укренерго »- підписав надзвичайно важливий договір. Йдеться про Глобальний договір ООН в Україні.

Раніше повідомлялося, що 50 нардепів назвали президентські укази про призначення членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг неконституційним. З такою заявою депутати звернулися до Конституційного суду України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу