Сєверодонецький «Азот» вироблятиме медичний кисень

Поділитися:

Підготовку до випуску кисню для медичних потреб початок ПрАТ “Сєвєродонецьке об’єднання” Азот “, що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF. Відомо, що підприємство вже подало до Державного експертного центру МОЗ необхідний пакет документації.

“Всі організаційні питання, пов’язані з дозволами, повинні бути вирішені максимально швидко. В регіоні непроста епідемічна ситуація з COVID-19”, – сказано в повідомленні ПАТ “Азот”.

Слід зазначити, що підприємство вже отримало ліцензію від Державної служби України з лікарських засобів на виробництво і продаж медичного кисню.

Згідно з релізом, виробничі потужності цеху розділення повітря здатні виробляти 500 куб. м на годину кисню медичної якості. За словами фахівця, з відновленням на “Азоті” виробництва медичного кисню регіон буде повністю забезпечений необхідною кількістю балонів для лікування важкохворих COVID-19.

Нагадаємо, що Державне казначейство України перевело на обладнання, яке дозволить організувати подачу кисню ковідним пацієнтам, кошти в сумі понад 570 млн гривень. Це було зроблено в рамках перерозподілу грошей, повідомила заступник міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

Паралельно з цим було виділено кошти для придбання 54 апаратів для томографії – сучасних комп’ютерних томографів. На цей пункт виділили понад 770 млн гривень. Кошти були виділені з бюджету поточного року.

Раніше повідомлялося, що сєвєродонецький виробник мінеральних добрив, компанія «Азот», збільшила виробництво втричі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, проте все одно буде змушена зменшити потужності і скоротити третину персоналу. Причина – в імпорті російських мінеральних добрив.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу