Світовій економіці прогнозують нову кризу через епідемію

Поділитися:

У світі назріває нова хвиля кризи, яка прийшла слідом за пандемією коронавірусу. Економіки багатьох країн не встигли зміцніти після весни 2020 року, коли коронавірус здійснив свій перший удар, як друга хвиля масового захворювання привела до того, що світ опинився на порозі нової кризи.

Головний економіст Світового банку Кармен Рейнхарт заявила, що країни G20 прийняли рішення про продовження мораторію на виплату заборгованостей найбіднішими країнами на пів року, до червня 2021 року. Таке рішення було прийнято 15.10.2020 року. Тим часом Світовий банк закликав продовжити мораторій на рік.

За статистикою, більш ніж половина боргів найбідніших країн перед Китаєм. Ця країна дала багато різних позик, при цьому умови їх були непрозорими, а відсотки занадто високими. Якщо раніше Китайський центробанк ніяк не виявляв свої наміри, то 16 жовтня була зроблена заява, що Пекін підтримує рішення G20.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні світова економічна криза позначається подвійно. Йдеться про ринок M & A — в перекладі з англійської це означає «злиття і поглинання» («mergers and acquisitions»).

Також ми писали, що український експорт повернувся на докризовий рівень. У цифрах вересневі показники виглядають так: експорт переступив поріг 4 млрд доларів. Про це розповів заступник міністра Тарас Качка.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу