Світовий банк просить Україну прийняти земельні закони

Поділитися:

Світовий банк закликає Україну прийняти закони, які необхідні для своєчасного запуску землі.

Директор організації у справах Білорусі, Молдови та України говорить, що за підрахунками Світового банку, створення необхідних нормативних актів та процес імплементації можуть зайняти мінімум 9 місяців.

У зв’язку з цим всі закони потрібно прийняти не пізніше вересня 2020 року. Якщо цього не зробити, є ризик того, що в день відкриття ринку землі Україна втратить цей шанс.

Якщо не буде правових і регулятивних гарантій, ринок стане вразливим перед потужними гравцями, посилить корупцію і нерівність.

Не так давно ми писали, що в Україні ринок землі буде відкритий не повністю, а з певними обмеженнями, які з настанням потрібних етапів, будуть зніматися. Незважаючи на побоювання українців, ринок землі буде існувати на полях держави в досить консервативною формі. Маються на увазі ті обмеження, які передбачені законом на найближчі чотири роки.

Також ми писали, що Президент України Володимир Зеленський пообіцяв стати на захист ряду іноземних компаній, які готові укласти довгострокові контракти на оренду землі в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу