Світові ціни на золото зростають

Поділитися:

12 листопада поточного року ціна на золото поповзла вгору, що видно з результатів торгів. Так, вже вранці на нью-йоркській біржі Comex ціна грудневого ф’ючерсу на золото виросла майже на 0,4%. У грошовому вираженні це близько 7 доларів США. Таким чином, вартість тройської унції становила 1868,6 доларів. Тим часом відомо також, що подорожчали і грудневий ф’ючерс на срібло — ціна зросла на 0,35% і склала 24,4 долара за одну унцію.

Навіть незважаючи на те, що пандемія коронавірусу не поспішає здавати свої позиції, ціна на золото вниз не йде. Все так тому, що торговці дорогоцінними металами щосили намагаються дотримати баланс і дочекатися того часу, коли ситуація почне поліпшуватися.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні запрацював єдиний золотий рудник. 15 років простою Мужіївського золоторудника в Закарпатській області завершено — він знову працює. Потужності його дозволяють добувати руду, з якої можна робити як золото, так і цинк. Банкрутство підприємства було в 2005 році.

Також ми писали і про те, що на світовому ринку зафіксували обвал попиту на золото. Вказується, що за станом на початок 2020 року попит на золото був на порядок вище від поточних значень і становив приблизно 2,97 тисячі тонн. У свою чергу, це також дещо менше від аналогічних результатів минулого року (на 10%).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу