Світові аналітики відзначили закінчення нафтової ери

Поділитися:

BP, яка до травня 2001 року було відома всьому світу як British Petroleum, представила сценарій розвитку галузі на роки вперед. Найважливіше в ньому те, що панування нафти практично завершено.

Все частіше суспільство, інвестори, уряди різних країн звертаються до тематики відновлюваної енергетики. Також в компанії впевнені в тому, що споживання нафти вже не повернеться до докоронавірусних часів. Тим часом ще мінімум два десятиліття попит на нафту буде практично таким же, як і в нинішній час. Поступово він скоротиться, все більше гігантів будуватимуть підприємства нового формату з використанням відновлюваної енергетики.

Британський гігант нафтової галузі впевнений в тому, що нафта здасть свої позиції вже до 2050 року. Тим часом в компанії виконують всі необхідні дії, щоб її діяльність перебувала в рамках Паризької угоди по клімату. Зокрема, новий гендиректор ВР Бернар Луні зробив сміливу заяву, в якій зазначив свої плани на зниження видобутку нафти на 40% вже протягом наступного десятиліття.

Раніше повідомлялося про те, що ціна не нафту пішла вгору. На 9:00 14 вересня на лондонській біржі ICE Futures ціна за листопадові ф’ючерси на Brent склала 39,92 за барель, таким чином відзначено зростання на 0,09 долара (в процентному співвідношенні – 0,23%).

Також ми писали про вплив США на ціни на нафту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу