Світова торгівля відновлюється після кризи

Поділитися:

За даними Світової організації торгівлі, світова торгівля товарами відновилася в третьому кварталі, збільшившись на 11,6% в порівнянні з попереднім кварталом, але все ж поступається на 5,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. При цьому, за перші три квартали показник впав на 8,2% в річному численні.

Відомо, що почався ріст торгівлі пов’язаний з тим, що Північна Америка, Європа і інші регіони послабили карантинні обмеження.

“Відновлення також підтримувалося великими заходами податково-бюджетної і грошово-кредитної політики в основних економіках, а також адаптацією в ключових секторах”, – йдеться в повідомленні СОТ.

Крім того, в третьому кварталі цього року експорт товарів з Північної Америки (+ 20,1%), Європи (+ 19,3%) та Азії (+ 10,1%) значно виріс і досяг двозначного зростання.

Згідно з даними по імпорту, в порівнянні з другим кварталом значно зріс імпорт товарів в Північну Америку (+ 16,6%) і Європу (+ 15%), але імпорт в усьому світі скоротився в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Нагадаємо, що Світова організація торгівлі змогла довести, що авіакорпорація Boeing отримувала незаконні субсидії від американського уряду. Про це інформує видання Deutsche Welle.

Згідно з наданими даними, завдяки отриманим субсидіям компанія могла постачати свої літаки за зниженими цінами в Євросоюз. Подібними діями фірма завдавала шкоди європейським авіабудівникам, зокрема компанії Airbus. Таким чином тепер ЄС отримав право на стягнення компенсації з компанії.

Раніше повідомлялося, що в Україні знизився рівень експорту: в порівнянні з даними за 2019 рік країна продала товарів на 3,5% менше. Про це свідчать дані ринку з січня по листопад поточного року.

Відзначимо, що в грошовому значенні цього року країна віддала на експорт 44,3 млрд доларів товарів, тоді як в 2019 році ця сума досягла значно більших значень. Різниця склала 5,9 млрд доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу