Суркіс продовжує судитися з «Приватбанком»

Поділитися:

Судова тяганина між Ігорем Суркісом та «Приватбанком» – продовжується. Позов державного банку проти олігарха  на суму  майже 36,5 мільйонів гривень розглядатимуть далі. Апеляційний суд  відправив справу, яку зупинили раніше, на розгляд суду першої інстанції. І тепер він має вирішувати, чи заплатить Суркіс – 36,5 мільйонів гривень на користь «Приватбанку». Це  лише частина його боргу  перед державним банком. Вся сума – уп’ятеро більша.

Судова тяганина навколо «Приватбанку» та братів Суркісів триває вже декілька років. Олігархи оскаржують примусову конвертацію їхніх вкладів на 1 мільярд гривень в акції «Приватбанку» під час націоналізації фінустанови у грудні 2016-го.

Постановою Нацбанку  Суркісів визнали пов`язаними з екс-власником Приватбанку Ігорем Коломойським. І судові претензії між стронами  взаємні. Днями Велика палата Верховного Суду призначила на 29 червня розгляд справи, в межах якої брати Суркіси хочуть стягнути понад 350 мільйонів доларів з «Приватбанку». Йдеться про оскарження рішення суду від 2017 року. А саме щодо обов`язку банку обслуговувати розміщені до націоналізації на рахунках його кіпрської філії депозити компаній братів Суркісів.

Нагадаємо, що Олександр Дубілет вимагає зобов’язати МВС прибрати інформацію про його розшук. Ексглава «ПриватБанку» Олександр Дубілет вимагає через суд припинити його розшук.

Позови потрапили до суддів Олександру Кармазіну, Тетяні Балась і Валерію Кузьменко. Суддя Кузьменко прийняв позов до розгляду, Балась – не встигла розглянути, а суддя Кармазін повернув позов і визнав зловживання процесуальними правами адвокатом Дубілета, і наклав на нього штраф 5 тисяч гривень.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу