Суецький канал піднімає плату за транзит

Поділитися:

З 11 лютого 2022 року плата за транзит зросте на на 6%. Про це повідомили в адміністрації Суецького каналу. Це призведе до нового підвищення транспортних витрат, а отже, і подорожчання товарів.

Згідно з інформацією, круїзні лайнери та яхти можуть проходити каналом безкоштовно, що сприятиме відновленню туристичної галузі, яка найбільше постраждала від пандемії коронавірусу.

Відзначимо, через Суецький канал проходить 12% всесвітнього товарообігу та практично всі контейнерні перевезення між Європою та Азією. За перші 10 місяців 2021 року він приніс до казни 5,2 мільярда доларів.

Нагадаємо, в ході проходження з Порт-Саїда, на 54 кілометрі водної артерії сів на мілину контейнеровоз. Судно прямувало в Порт-Судан. Управління Суецького каналу було змушене тимчасово призупинити навігацію.

Також ми повідомляли, що президент України провів телефонну розмову із президентом Єгипту. Зокрема, Володимир Зеленський говорив із Абделем Фаттахом Ас-Сісі про покращення двосторонніх відносин та перспективу співпраці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу