Суди скасували штрафи податкової до “Укрнафти”

Поділитися:

Суди скасували вимогу податківців до Укрнафти, яка належить бізнесмену Ігорю Коломойському на три з половиною мільярди гривень. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу

Із судових матеріалів випливає, що претензії податківців до «Укртатнафти» стосуються операцій з придбання нафти у пов’язаних з Ігорем Коломойським та його партнерами низки компаній.

Вони у 2015 році купували сировину в «Укрнафти» без оплати. Заборгованість цих компаній становила 7,5 млрд гривень та була реструктуризована «Укрнафтою» у грудні 2019 року на термін від трьох до шести років.

У листопаді цьогоріч «Укрнафта» констатувала – загальна сума відповідної погашеної заборгованості із відсотками склала два мільярди 660 мільйонів гривень.

Наприкінці 2015 року НАБУ почало розслідування щодо виведення з Укрнафти цих коштів шляхом безоплатної передачі нафти на аукціонах.

Крім того, у той же період «Укрнафта» виплатила 6,6 млрд грн передоплати за майбутні постачання нафтопродуктів низки компаній, які, за даними ЗМІ також пов’язані з Ігорем Коломойським.

Раніше компанії «Укрнафта» дозволили не сплачувати до державного бюджету податок на прибуток у розмірі майже 4,3 млрд. грн. Таке рішення Окружного адміністративного суду від 16.11.2021.

«Укрнафті», яку контролює олігарх Ігор Коломойський, Податкова служба донарахувала податок після перевірки інформації, задекларованої у звітності компанії за минулий рік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу