Суд залишив під арештом акції «Промінвестбанку»

Поділитися:

Верховний Суд відмовився задовольнити касаційну скаргу російської держкорпорації ВЕБ.РФ («Внєшекономбанк»). Зокрема, суд залишив без змін рішення судів, якими компанії було відмовлено в задоволенні позову до ТОВ «Інвінтум» про зобов’язання зняти арешт з 99,77% акцій «Промінвестбанку», що належать ВЕБ.РФ, повідомляє Finbalance.

Як відомо, Верховний Суд розглядає касаційні скарги біржі «ПФТС» і ТОВ «Фінансова компанія «Фортіфай» на постанову Північного апеляційного, якою було задоволено позов ВЕБ.РФ до Міністерства юстиції України, біржі ПФТС і «Фортіфай» та визнано недійсними результати аукціону з продажу належних російській держкорпорації 99,77% акцій «Промінвестбанку», який відбувся у березні 2020 року та переможцем на якому стало «Фортіфай».

Відповідний аукціон проводився в рамках виконавчого провадження щодо згаданого вище стягнення групою пов`язаних з «приватівцями» компаній компенсації з Росії на $169,8 млн. Північний апеляційний госпсуд задовольнив позов «ВЕБ.РФ» на підставі того, що уцінка акцій «Промінвестбанку» на 25% була проведена всупереч ухвалі Верховного Суду 2019, а тому, за висновками суду, продаж цінних паперів на торгах було здійснено за заниженою ціною.

«‎В матеріалах справи відсутні докази звернення потенційних покупців з попереднім погодженням до Національного банку України на набуття істотної участі в банку, що свідчить про порушення порядку набуття істотної участі в банку»‎, — йдеться у повідомленні Північного апеляційного госпсуду.

При цьому суд апеляційної інстанції констатував, що Міністерство юстиції має повернути для фінкомпанії «‎Фортіфай»‎ кошти на суму 268,7 млн грн, які фінкомпанія сплатила за 99,77% акцій «Промінвестбанку»‎ за результатами аукціону.

Нагадаємо, Андрій Рожко більше не очолює правління Промінвестбанку, а Сергій Будкін – наглядову раду. Відповідне рішення ухвалив Національний банк.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу