Стало відомо, як Хмельницький та Черновецький розіграли торги за «Більшовик»

Поділитися:

Днями відбувся аукціон із масштабним лотом у вигляді «Першого київського машинобудівного заводу Більшовик». За підсумками торгів підприємство належить українському бізнесменові Василю Хмельницькому. З’ясувалося, що на аукціоні одним із претендентів на майно також була компанія Степана Черновецького.

Директор «Інвест новація» Вікторія Федорова прокоментувала інформацію, що з’явилася у ЗМІ про попередні домовленості двох великих компаній. Вона повідомила, що «Інвест новація» прийшла на торги з метою приватизувати «Більшовик» виключно за стартовою ціною, заявленою раніше Фондом державного майна. Тому ставка компанією не підвищувалася.

Вона наголосила, що умови для нового власника висунуто непрості, як і сам об’єкт торгів. Враховуючи всі проблеми, борги та необхідні інвестиції для роботи заводу, ставка, за її словами, і так була завищеною.

Директор компанії, що належить Степану Черновецькому, спростувала чутки про «закулісні» домовленості двох бізнесменів про те, щоб «Інвест новація» не торгувалася за підприємство, а задля інтересу їй запропонували майбутню співпрацю із забудови території заводу. Однак Федорова заперечує цю інформацію, називаючи її «більш схожою на чутки».

Раніше ми писали вже про те, як насправді проходили торги за завод «Більшовик».

Також ми повідомляли про те, що у Фонді держмайна сподіваються, що новий власник підприємства дасть йому «друге життя», оскільки в попередні роки виробництво було знищено.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу