Фонд держмайна продав завод «Більшовик»

Поділитися:

Стало відомо, що відтепер київський завод «Більшовик» належить компанії «Дженерал Коммерс». Новий власник підприємства викупив його на аукціоні, який пройшов 27 жовтня 2021 року, за 1,409 мільярда гривень.

Фонд державного майна виставив на торги завод, заявивши кілька місяців тому про його вартість. Стартову ціну за приватизацію призначено у розмірі 1,4 мільярда гривень. У Фонді зазначили, що насправді продаж «Більшовика» може дати йому друге життя, оскільки борги заводу перевищують уже 600 мільйонів гривень, до того ж відповідні роботи на ньому давно припинилися, і будівля виживала лише завдяки оренді.

Згідно з умовами приватизації заводу новий власник зобов’язується погасити всі борги, інвестувати 57 мільйонів доларів на розвиток протягом 3 років, а також зберегти робочі місця на певний термін.

Слід зазначити, що компанія «Дженерал Коммерс» зареєстрована у столиці 3 роки тому (2018), і має відношення до групи UFuture, що належить відомому акціонеру та мільярдеру Василю Хмельницькому.

Бізнес-партнери «Дженерал Коммерс» наголосили, що для них законна приватизація «Більшовика» – велика честь та відповідальність. «Ми підійдемо до редевелопменту об’єкта комплексно, починаючи з всебічного аналізу та консультації експертів у галузі містобудування, архітектури та інших суміжних галузей», – заявили переможці торгів.

Про бажання взяти участь в аукціоні із продажу підприємства заявили 15 провідних компаній столиці.

Раніше ми писали про те, що заводу «Більшовик» повернули у власність майно, яке було незаконно відчужено у жовтні 2019 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу