Стало відомо, скільки зерна втрачає Україна через брак сховищ

Поділитися:

Щорічно Україна втрачає чималу кількість зібраного зерна через дефіцит відповідних сховищ для його зберігання. Про це свідчать дані аналітичної компанії «Pro-Consulting».

Так, згідно зі звітом компанії зараз на території держави офіційно працює близько 800 сертифікованих елеваторів з загальним обсягом зберігання до 33,8 млн тонн зерна.

Дані потужності охоплюють лише половину від сукупного врожаю в Україні. При цьому міжнародні стандарти свідчать, що державні сховища повинні в собі вміщувати не менше 120% від середньорічного врожаю в країні.

Через таку ситуацію Україна щороку втрачає не менше 15-30% від зібраного врожаю. У грошовому співвідношенні для розв’язання даної проблеми українській владі потрібно інвестувати не менше 6 млн євро в створення нових сховищ.

Також Україна через тіньовий експорт зерна втрачає мільярди доларів. Спочатку фіктивні компанії вирощують на тіньових українських землях зерно.

Потім його продають – також фіктивним фірмам по всьому світу. Валютна виручка залишається за кордоном і в Україні її не повертають.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу