Стало відомо, скільки українців скористалися дешевими кредитами

Поділитися:

Згідно з заявою прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, українці у 2021 році продемонстрували рекордні показники, скориставшись кредитами для малого та середнього бізнесів.

За словами чиновника, президентська програма «5-7-9» цього року реалізована майже на 65 мільярдів гривень. Саме на таку суму український бізнес взяв кредити.

Крім цього, додатково в рамках іншої програми «Портфельні гарантії від держави» видано ще 7 мільярдів гривень.

Виходячи з офіційних даних, неважко підрахувати, що завдяки пільговому кредитуванню малих та середніх бізнесів, у 2021 році показники державної фінансової допомоги перевищили минулорічні більш ніж утричі.

«30 тисяч бізнесів із різних регіонів та галузей отримали дешевий ресурс для розвитку та підтримки власної справи», – заявив Денис Шмигаль.

Більше того, прем’єр-міністр пообіцяв, що наступного року на український бізнес чекає ще низка інструментів для безпечного заснування та розвитку бізнесу. До них включені, як і нова програма фінансового лізингу, так і способи зниження ставок, завдяки поєднанню державних та регіональних програм кредитування.

Раніше ми писали, які бізнеси в Україні переважно користуються кредитами.

Також ми повідомляли, що збільшили розмір та строки безпроцентного кредитування для малих фермерів без набуття статусу юрособи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу