Стало відомо, куди інвестують українці

Поділитися:

В цьому році Україна відзначилася небувалим приростом інвесторів на своїй території. Вкладати гроші готові не скільки іноземці, скільки самі українці, особливо в приватному секторі ринку. Про це свідчать результати дослідження міжнародного сайту про інвестиції Investing.com.

Відзначимо, що в рамках свого дослідження фахівці платформи взяли до уваги дані не менше 3 млн українських громадян.

Так, можна зробити висновок, що на цей час найбільше українці зацікавлені у вкладенні коштів в такі популярні західні компанії, як Tesla, Apple, Amazon. Також неабиякою популярністю користуються і російські “Газпром”, Yandex, Сбербанк.

Це може прямо свідчити про те, що ринок приватних вітчизняних інвестицій стрімко розвивається. Також серед регіонів України найчастіше гроші вкладають в об’єкти Києва. Слідом за столицею в рейтингу йдуть Дніпропетровська, Донецька і Харківська області.

Нагадаємо, що в Україні знизився рівень експорту: в порівнянні з даними за 2019 рік країна продала товарів на 3,5% менше. Про це свідчать дані ринку з січня по листопад поточного року.

Відзначимо, що в грошовому значенні цього року країна віддала на експорт 44,3 млрд доларів товарів, тоді як у 2019 році ця сума досягла значно більших значень. Різниця склала 5,9 млрд доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу