США та ЄС домовилися про мито на сталь та алюміній

Поділитися:

Сполучені Штати та Євросоюз призупинили торговельну війну. Вашингтон пообіцяв скасувати імпортне мито на сталь та алюміній, повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

У відповідь Брюссель відкликає тарифи на деякі американські товари. Крім того, сторони зобов’язалися припинити взаємні звинувачення у Світовій організації торгівлі.

Мета перемир’я полягає у тому, щоб не допустити на ринки так званої “брудної” сталі із третіх країн.

Джо Байден, президент США, у свою чергу прокоментував перемир’я: «Сполучені Штати та Євросоюз вступають у нову еру трансатлантичного партнерства, яке на довгі роки наперед принесе користь нашим народам».

Аналогічну тенденцію анонсувала голова Єврокомісії. Вашингтон і Брюссель разом захищатимуть своїх виробників та ринки металу від постачання з інших країн.

«Ми погодилися припинити дію тарифів на алюміній та сталь і вже зараз розпочинємо роботу над новою угодою. Це стане важливим етапом у оновленні відносин США та ЄС», – підтвердила угоду з Вашингтоном Урсула фон дер Ляйєн.

Нагадаємо, три роки тому адміністрація Дональда Трампа ввела імпортне мито на сталь у 25% та ще на 10% на алюміній. 45 президент США вважав, що це відповідає інтересам національної безпеки. Брюссель відповів митом на мотоцикли, текстиль, тютюн, а також на промислові та сільськогосподарські товари.

Раніше ми повідомляли, що українська сторона запропонувала США створити зону вільної торгівлі (ЗВТ). Як заявив міністр закордонних справ України, таку ідею озвучив президент Володимир Зеленський під час візиту до Вашингтона.

Також ми писали про взаємні домовленості між ЄС та США зменшити мита. За 20 років це перше зниження мит, узгоджене європейською та американською сторонами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу