Споживачі газу заборгували 2 млрд. гривень

Поділитися:

У першому півріччі українці не доплатили за доставку газу 2 млрд гривень. Фіндиректор АТ «Вінницягаз» Сергій Кібітлевський озвучив статистику в рамках Ukrainian Gas Open.

«У першому півріччі клієнти в загальному не заплатили за один місяць доставки газу, а саме — 20% всіх рахунків. Кожна п’ята квитанція за доставку була сплачена» — каже Сергій.

Проблеми з платоспроможністю пов’язують з коронавірусною пандемією і її економічними наслідками. На думку експерта, краще рішення для держави — повне списання боргів на ринку газу. Відзначимо, що загальна сума заборгованості за постачання тепла, використання і доставку газу становить вже 70 млрд. гривень.

Нагадаємо, глава правління НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв оголосив про те, що для населення відкрився ринок газу. Тепер українці зможуть самостійно вибирати постачальника газу, а постачальники — самостійно формувати ціни, створювати пакети послуг і відмовлятися від проблемних клієнтів.

Також за останній рік в Україні тарифи на комунальні послуги зросли майже в 2 рази. Таку заяву зробив на своїй сторінці в Facebook громадський діяч Олександр Скубченко.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу