Сьогодні стартує друга фаза введення Державного аграрного реєстру

Поділитися:

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України спільно з Всеукраїнською асоціацією громад починають активну фазу другого пілотного впровадження Державного аграрного реєстру (ДАР).

Проект реалізується в координації з Госгеокадастром, Міністерством юстиції та за сприяння проекту Світового Банку та ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні», а також Програми USAID по аграрному і сільському розвитку (АГРО).

Відомо, що пілотний проект охопить 53 ОТГ у всіх областях України. Так, працівники обраних ОТГ стануть операторами ДАР і консультуватимуть фермерів з питань роботи реєстру, допомагати реєструватися тим аграріям, які не мають комп’ютера або доступу до мережі Інтернет.

Слід зазначити, що зареєструватися в ДАР онлайн вже зараз може будь-який український фермер.

Нагадаємо, що Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики найближчим часом розгляне законопроект про створення на території країни єдиного державного аграрного реєстру. Про це свідчать дані, представлені на сайті парламенту.

Як йдеться у відповідній порядку денному майбутнього засідання, розгляд про створення такого реєстру стане можливим при поданні окремого висновку з боку Головного науково-експертного управління – ГНЕУ.

Раніше повідомлялося, що лоукост-авіакомпанія SkyUp повідомила про нововведення – тепер оформлення посадкових талонів на стійках реєстрації в аеропортах буде платним.

Таке правило почне діяти з 1 вересня для внутрішніх рейсів по Україні і з 1 жовтня – для всіх міжнародних рейсів. Вартість оформлення – 18 євро в перерахунок на гривню (за курсом на день оформлення).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу