«Сьогодні криптовалюта — інструмент накопичення, фінансування та інвестування» — експерт

Поділитися:

У 2022 році глобальне прийняття криптовалют підскочить із нинішніх 5% до 20%. Основними драйверами виступлять сектори SocialFi та GameFi. Такий прогноз дав CEO Binance Чанпен Чжао.

Глава Binance зазначив, що 2021 ознаменувався «стрімкими інноваціями» у сфері DeFi. Він виділив перераховані вище сегменти і NFT.

Чжао також зазначив, що в DeFi залишається низка проблем, особливо у «створенні складних фінансових інструментів, забезпеченні ліквідності та ефективності капіталу, а також в управлінні ризиками та безпекою». Він очікує на їх вирішення в міру розвитку сфери.

Згідно зі звітом аналітиків, очікується, що до 2030 року ринок криптотехнологій у країні досягне $241 млн і потенційно створить 877 тисяч робочих місць. В організації також прогнозують до 2030 року посилення припливу коштів роздрібних інвесторів у цифрові активи до $15,6 млрд. з $6,6 млрд в даний час.

Разом з тим, 2022 рік, що настав, може стати роком «чистки» на ринках криптовалют і останнім для мемкоінов, включаючи найбільших представників класу — Dogecoin і Shiba Inu. Деякі монети можуть витримати тиску з боку Федеральної резервної системи США (ФРС) на галузь.

5 січня ФРС оголосила про поетапне підвищення процентної ставки для боротьби з інфляцією. Вперше її підвищать до 1% вже у 2022 році, після цього показник тричі переглянуть у 2023 році та двічі — у 2024-му.

Це призвело до обвалу на ринках акцій (індекс Nasdaq впав більш ніж на 3%, S&P 500 — майже на 2%, Dow Jones — на 1%) та криптовалют. Зокрема, курс біткоїну впав нижче за $43 тис. за монету, а Ethereum — до $3,2 тис.

Подробиці теми розповів адвокат, консультант із ведення бізнесу, криптовалют Денис Чернишов в ефірі телеканалу «‎Перший Діловий»‎.

«Капіталізація криптовалют за останні роки зростає в геометричній прогресії і це пов’язано з багатьма факторами. Криптовалюта є ідеальним інструментом для накопичення, фінансування та інвестування. Гороврити про те, що біткоїн не має ніякої фундаментальної цінності я не можу, бо цінність біткоїну формується за рахунок обладнання, на якому воно видобувається, також за рахунок електроенергії, яка витрачається на видобуток криптовалюти. Це є важливі фактори для складання її вартості», — пояснив експерт.

За словами експерта, коливання на ринку будуть, однак менші, аніж у попередніх роках. Зокрема, вони відбуватимуться на тлі появи нових гравців та технологій.

«За рахунок того, що інституційні інвестори мали змогу зайти на ринок, то коливання курсу біткоїна можливо буде менше, ніж в попередні роки. Але нові технології та вплив нових гравців, які грають на пониження або підвищення ціни може впливати. Коливання таки будуть, тому що це гра на ринку, як на фондовому, так і на криптовалютному», — вважає експерт.

Нагадаємо, платіжна система Visa запускає консультаційний центр з питань криптовалюти для компаній, центральних і комерційних банків.

Також ми писали про те, що біткоїн може стати новим засобом відмивання грошей.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу