Слідом за митницею: Мінфін зменшив для податківців план, щоб показати ефективність

Поділитися:

За підсумками травня місяця в Міністерстві фінансів України прийняли рішення зменшить раніше анонсований план для Державної податкової служби. Про це повідомляє екс-глава ДПС Сергій Верланов на своїй сторінці в Telegram.

За словами чиновника, Кабмін зменшує план відомства відразу на 19 млрд гривень. Зокрема, якщо раніше план для Державної податкової служби виходив зі значень в 58,6 млрд грн, то зараз вже мова йде про 39,6 млрд грн.

У своїй публікації Верланов вказує на нелогічність рішень уряду, адже в квітні місяці аналогічні положення не коригувалися, а тоді ситуація була більш кризовою, адже саме на цей період припав пік карантину.

“Не дивлячись на квітневі зміни до ЗУ” Про Державний бюджет на 2020 рік “, Мінфін не зменшив податкової план. Це при тому, що карантин у квітні був значно жорсткіше. Але якби план на квітень був скоректований, як було заплановано – до 23, 2 млрд, то ДПС показала б більш 115% виконання“, – написав він.

Також екс-глава ДПС зазначив, що такі маніпуляції є уявним показником ефективності податкової, адже насправді перевиконання плану за травень місяць відбулося не за рахунок хорошої роботи, а з огляду на скорочення плану. Тому зараз в статистиці мова йде не про “невиконанні на 26%, а про перевиконання на 9%”.

Як повідомлялося раніше, Податкова служба нарахувала в Києві більше тисячі офіційних мільйонерів. Як повідомила в п’ятницю, 15 травня, прес-служба Державної податкової служби, в столиці зареєстровано 1 255 осіб, які вказали дохід в 2019 році понад мільйон гривень.

Тим часом, нинішні податки влаштовують тільки 1% українців: більшість співгромадян вважають державні податки грабунком.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу