Скандинавський фонд зупиняє інвестування в Україну

Поділитися:

На сайті північній екологічної фінансової корпорації NEFCO зі штаб-квартирою в Фінляндії повідомили, що компанія призупиняє інвестиції в поновлювані джерела енергії в Україні. Причинами такого рішення називають систематичні порушення урядом своїх зобов’язань, і плани ввести додатковий податок на “зелену” енергію у вигляді акцизу.

“NEFCO вирішила припинити інвестувати в нові проекти в секторі відновлюваних джерел енергії в Україні до тих пір, поки не буде створена передбачувана і стійка структура, а досягнуті домовленості будуть дотримуватися урядом України”, – йдеться в заяві.

Крім того, в інвестиційному фонді повідомили, що розчаровані невиконанням урядом України раніше взятих на себе зобов’язань, в тому числі з оплати виробленої “зеленої” енергії.

“NEFCO серйозно розчарована тим, що український уряд переглядає” зелені “тарифи заднім числом для вже затверджених проектів. Це негативно позначається на залученні нових інвестицій і перехід України до чистої енергії та енергетичної незалежності. Потрібна передбачувана структура”, – сказано в повідомленні фонду.

Нагадаємо, що згідно з повідомленням прес-служби ДП «Гарантований покупець», відомство здійснило черговий авансовий платіж за «зелену» електроенергію березня.

Раніше повідомлялося, що про дворазове зростання зеленої енергії повідомила прес-служба НАЕК «Укренерго», а частка ВДЕ в структурі генерації в цілому зросла майже в 1,5 рази. Супутні питання і проблеми, які існують разом з розвитком «зеленої» енергетики обговорили з експертом платформи ГО «Київстратпро» Мариком Джангутіновім.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу