Ситуація в українській енергетиці – критична

Поділитися:

Енергетична галузь в Україні продовжує перебувати в кризі, про це заявила народний депутат Вікторія Гриб. За словами чиновниці, заборгованість держави перед виробниками енергії налічує понад 20 млрд гривень. При цьому 14 млрд з цієї суми – це борги виробникам “зеленої” енергетики.

«Якщо ми поставимо на коліна власну генерацію, імпорт електроенергії і палива для ТЕЦ за демпінговими цінами завтра вже не буде таким. І у нас генерація таки стане на коліна. Якщо сьогодні АЕС і ТЕС зупиняться, завтра ми їх не запустимо. ТЕЦ працюють на вугіллі, і сьогодні у нас практично 90% шахт знаходяться в просте, а якщо вони в просте – не закладаються нові лави, чому шахтарі і виходять на страйки. У Донецькій області вже все страйкують, і скоро всі ці люди прийдуть до Києва », – заявила вона.

Вікторія Гриб впевнена, що якщо в шахтарських регіонах країни немає роботи для видобувачів вугілля, то потрібно постаратися знайти інші сфери зайнятості для населення. Не можна кинути шахтарів Донбасу, залишивши їх без роботи і засобів до існування.

Нагадаємо, що Міністерство енергетики дозволило ПрАТ «Укргідроенерго» залучати кредити на будівництво гідроакумулюючих електростанцій (ГАЕС) під державні гарантії. Про це повідомила виконуюча обов’язки міністра енергетики Ольга Буславец.

Раніше повідомлялося, що Україна продовжує нарощувати власні потужності сонячної електроенергії. За період 2019 року країна посіла дев’яте місце серед лідерів потужностей сонячних електростанцій, як свідчать дані «IEA» – Міжнародного енергетичного агентства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу