Сільгоспземлі віддадуть в комунальну власність

Поділитися:

Указ про передачу сільськогосподарської землі в комунальну власність підписав днями президент України Володимир Зеленський. Відомо, що 26 жовтня всі створені в Україні громади зможуть користуватися землями комунальної власності і отримувати з них прибуток.

“Землі повертаються людям – з центру на місця. Це логічно і справедливо” – заявив президент Зеленський.

Слід зазначити, що в розпорядження органів місцевого самоврядування перейде більш 2 млн га землі. Однак, продавати такі земельні ділянки заборонено.

Нагадаємо, що Гарант української Конституції Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про процедури банкрутства», який парламент ухвалив 5 червня 2020 року. Про це повідомили в Офісі президента.

Відомо, що документ спрямований на усунення недоліків Кодексу України про процедури банкрутства і недопущення відкриття проваджень у справах про банкрутство органів державної влади, органів місцевого самоврядування, бюджетних установ і організацій.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України вніс зміни в регламент ведення Державного земельного кадастру. Раніше відповідний порядок був офіційно прийнятий ще в 2012 році, як повідомляється на урядовому порталі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу