Сільгоспвиробництво в Україні зменшилося на 20%

Поділитися:

За перші шість місяців поточного року в країні різко впав рівень сільськогосподарського виробництва. Виробництво впало на 18,7%, як свідчать дані огляду економічної активності з боку Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Вказується, що такий негативний результат Україна отримала в порівнянні з аналогічними показниками за період 2019 року.

У Мінекономіки встановили, що за перше півріччя 2020 року Україна значно поступилася в сільгоспвиробництві. Зокрема, виробництво рослинницької продукції впало на рекордні 56,8%.

Спад також спостерігається і в тваринницькій галузі – на 2,2%. Вказується, що саме велике скорочення показників відбулося в Україні на момент червня місяця.

Тоді країна моментально урізала свої показники на 40,6% в річному вираженні. У Мінекономіки вважають, що причиною таких негативних економічних показників є відразу декілька факторів.

Одним з головних називають скорочення попиту на агропродукцію серед міжнародних українських партнерів, які скоротили свій імпорт в зв’язку з карантином.

Також на ситуація вплинуло дороге утримання ряду сільськогосподарських галузей України. Наприклад, мова йде про вирощування худоби, а також птиці.

Нагадаємо, що уряд України профінансував потреби вітчизняних аграріїв на 716 млн грн. Гроші були спрямовані в рамках однієї з бюджетних програм уряду.

Тим часом, аграрії проявили ініціативу створити свою асоціацію користувачів водою, яка включала б у себе контроль за зрошувальними системами для залучення додаткових інвестицій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу