Штрафи за забруднення сільгоспземель збільшилися в десятки разів

Поділитися:

Законопроект № 2207-1д, підписаний Верховною Радою, дуже відчутно збільшить штрафи за псування сільськогосподарських земель. Фактично, всі витрати, пов’язані з очищенням та відновленням земель, будуть накладені на порушника.

Зокрема, передбачені поповнення бюджету порушником за псування і забруднення земель, порушення вимог щодо прибирання відходів, їх обліку, передачі, обробки та ін., А також за різні махінації, на кшталт приховування інформації, будь-які види дезінформації, перекручування фактів і подібне.

По гаманцю вдарить і викид сміття в недозволених місцях, наприклад з пароплава, поїзда або автомобіля.

Також буде заборонено експлуатувати полігони відходів, якщо вони не оснащені необхідними системами фільтрації ґрунтових вод, повітря та ін.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради прийняли в першому читанні законопроект про управління відходами. Згідно з проектом закону, передбачається збільшення штрафів за засмічення і забруднення сільськогосподарських та інших земель.

Також на позачерговому засіданні Верховної Ради України народні депутати підтримали найважливіший для екологічного комітету закон 2207-1 «Про управління відходами» — інші редакції відхилили. Його все ще доопрацьовують в комітеті, щоб якомога швидше проголосувати у Верховній Раді України за прийняття даного законопроекту. Про це в мережі Facebook повідомив народний депутат від Прикарпаття Едуард Прощук.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу