СБУ зайнялася «‎Сумихімпромом»‎

Поділитися:

Служба безпеки України виявила злочинну схему на підприємстві «‎Сумихімпром»‎ і провела обшуки. Про це повідомляють журналісти телеканалу «‎Перший Діловий»‎.

За даними слідства, службовці товариства, які намагалися привласнити майно підприємства організували оборудку. Вони навмисно сформували кредиторську заборгованість «‎Сумихімпрому»‎.

Зазначається, що вони взяли кредит під заставу майна підприємства. А потім за ці гроші купували у підконтрольних приватних компаній сировину за завищеними цінами.

Правоохоронці провели обшуки, під час яких вилучили чорну бухгалтерію та інші матеріали, що підтвердили аферу.

Товариство «‎Сумихімпром»‎ спеціалізується на випуску двоокису титану, сірчаної кислоти та складних мінеральних добрив. Згідно з інформацією, 99,9% його акцій належать державі.

Крім того, його повязують із оточенням олігарха Дмитра Фірташа.

На думку фахівців, товариство «‎Сумихімпром» уже давно збиткове.

У 2012 році воно розпочало процедуру фінансового оздоровлення. Однак, фахівці пізніше з’ясували, що вона не відповідає вимогам законодавства, а також сприяє подальшому нарощуванню боргів.

Слідчі підрахували, що дії керівництва призвели до формування боргу на понад 2 мільярди гривень, невиплати державі дивідендів і неможливості законної приватизації підприємства.

У грудні 2016 року прокуратура повідомила про підозру керуючому «‎Сумихімпром» Ігорю Лазаковичу, який є екс-керівником компанії Фірташа «Остхем».

Зазначається, що його звинувачувила у розтраті майна підприємства. Однак згодом суди його виправдали і він далі продовжив керувати санацією комапанії.

Нагадаємо, що в австрійському суді прокоментували справу Фірташа.

Крім того, раніше стало відомо, хто не голосував за санкції проти Фірташа і Фукса.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу