В австрійському суді прокоментували справу Фірташа

Поділитися:

В австрійському суді назвали абсурдними заяви, що український олігарх Дмитро Фірташ фінансово вплинув на розгляд клопотання про його екстрадицію в США. Про це повідомляє «Перший Діловий‎»‎.

Зазначається, що справу розглядають повільно нібито через заміну судді.

Також у суді додали, що увесь цей час Дмитро Фірташ має регулярно повідомляти про своє місце перебування, проте жодного електронного пристрою контролю носити не зобов’язаний.

Згідно з інформацією, наразі розглядають справу 1990-2000-их років, коли олігарх наростив свої статки під час торгівлі природним газом між Росією і Україною.

Американці звинувачують його у змові з ще п’ятьма особами у 2006-2010-му роках з метою виплати не менше 18,5 мільйона доларів хабара індійським чиновникам для придбання титанової шахти в Індії.

Зазначається, що 2014 році американська прокуратура звинуватила Фірташа у хабарництві та намагається його екстрадувати з Австрії, де він переховується.

У 2019 році Верховний суд Австрії підтримав екстрадицію, проте суд нижчої інстанції призупинив дію цього рішення, аби олігарх мав можливість надати нові докази, які можуть дати підстави для перегляду справи.

Нагадаємо, що у Фірташа виявили виноробню у Франції.
Крім того, раніше ми повідомляли, хто не голосував за санкції проти Фірташа і Фукса.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу