У Фірташа виявили виноробню у Франції

Поділитися:

Власник багатьох українських облгазів – Дмитро Фірташ, виявляється, має ще й виноробний бізнес у Франції. Про це дізналися журналісти-розслідувачі.

З’ясували, що олігарх володіє 46 виноградниками, площею в понад 60 гектарів. Вони знаходяться у регіоні Нова Аквітанія. І оцінюються у понад 7,5 мільйонів євро.

Придбав олігарх виноробний бізнес ще у далекому 2008 році. Відтоді активно його розвиває, а продукцію постачає у різні куточки світу.

Раніше вино із виноградників Фірташа постачали й в Україну. Одну пляшку можна було придбати за 300-700 гривень. Щоправда, нині з полиць українських магазинів вино із заводів Фірташа – зникло.

Журналісти також дізнались, що саме виноградники українського олігарха стали заставою за кредити його компаній у російському ВТБ банку. Сума застави – ті ж самі 7,6 мільйона євро, за які він їх придбав. А це означає, якщо борг не погасять до 2022 року, російський банк може забрати виноградний бізнес олігарха. І хоч правоохоронці активно продовжують розслідувати потенційні зловживання Фірташа, його бізнес продовжує успішно розвиватись.

Так, минулого тижня Group DF вивела на ринок власну логістичну компанію «Ніка Транс Логістика». Журналісти звернулися до Фірташа з проханням прокоментувати ситуацію, однак отримати коментар їм так і не вдалося. Наразі він перебуває у Відні під домашнім арештом.

Раніше новий глава «Нафтогазу» Юрій Вітренко розкритикував дії попереднього керівництва.

Йдеться про укладення великого річного контракту на постачання природного газу на потреби населення з постачальником енергоресурсів – ТОВ «Йе Енергія», власником якого є бізнесмен Дмитро Фірташ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу