СБУ виявила банк, який проводив махінації з рефінансуванням

Поділитися:

Під час подання звіту в Національний банк глава правління і головний бухгалтер українського “Місто банку” сфальсифікували фінансову документацію. Про це повідомили в прес-службі СБУ. Відомо, що причиною махінацій стало те, що банкір і його бухгалтер намагалися приховати неплатоспроможність банку.

“Оперативники СБУ встановили, що організатори подавали неправдиві дані для отримання від Нацбанку кредитних коштів за програмою рефінансування. Вони багато разів упродовж 2018-2020 років вносили до фінансової звітності недостовірні дані про наявність у фінустанови прав на цілісний майновий комплекс по харчовому виробництву”, – сказано в повідомленні прес-служби СБУ.

Так, балансова вартість комплексу становила 13,7% від усіх активів банку. Отримавши недостовірні дані Нацбанк видав банку в 2019 році 7 млн ​​грн рефінансування і 50 млн кредиту “овернайт” для підтримки ліквідності.

Тепер же, після проведеного розслідування, банк визнаний неплатоспроможним. В установі введена тимчасова адміністрація Фонду гарантування вкладів фізосіб. При цьому, розміри завданих збитків поки не підраховані.

За фактом фальсифікації фінансових документів банківської установи голові правління та головному бухгалтеру повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ст. 220-2 КК України.

Нагадаємо, що складський комплекс для зберігання світлих нафтопродуктів неплатоспроможної фінустанови «Місто Банк», яка знаходиться в процесі ліквідації, виставили на аукціон, повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Раніше повідомлялося, що згідно з повідомленням прес-служби СБУ, кіберспеціалісти Служби безпеки України спільно з американськими правоохоронними органами заблокували на Херсонщині протиправну діяльність хакера. Відомо, що зловмисникові вдалося вкрасти десятки мільйонів доларів з рахунків фінансових установ Північної Америки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу