Росія підвищить податок на видобуток руди

Поділитися:

У Російській Федерації підвищили податок на видобуток корисних копалин, у тому числі залізняку і коксівного вугілля. Президент РФ Володимир Путін підписав відповідний закон.

Так, з 1 січня 2022 року законом передбачено збільшення податку на залізну руду, коксівне вугілля та багатокомпонентні комплексні руди із вмістом міді, нікелю та металів платинової групи, що видобуваються на території Красноярського краю.

Також закон змінює формули розрахунку податку на метали та сировину. Так, податкова ставка на залізняк встановлено на рівні 4,8% від ринкового котирування на залізняк в Китаї з урахуванням вмісту в руді корисного компонента. При ціні на залізняку нижче $60/т також передбачається фіксація розміру ставки у розмірі $0,63/т.

Ставка на коксівне вугілля встановлюється на рівні 1,5%. Ставка на комплексні руди з вмістом міді, нікелю, металів платинової групи, що видобуваються в Красноярському краї, складе 6% від середніх за податковий період цін на мідь, нікель, паладій, платину, золото та кобальт на світових ринках.

Згідно з очікуваннями, запровадження податків може поповнити державний бюджет на 130 млрд рублів ($1,8 млрд) у 2022 році.

Нагадаємо, Держслужба геології та надр ухвалила рішення про відмову підприємству «Атомні енергетичні системи України» співвласника української продуктової мережі «АТБ» Геннадія Буткевича про надання спеціального дозволу на видобування уранових руд на Миколаївщині (Сафонівська ділянка).

Також ми писали про те, що український виробник урану знизив виробництво майже наполовину.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу