Росія досі заробляє на українських АЕС

Поділитися:

У грудні 2020 року фахівці “Енергоатому” збираються запустити Централізоване сховище для відпрацьованого ядерного палива за технологією Holtec International.

«Проект спорудження ЦСВЯП передбачає будівництво 14 титульних об’єктів і споруд, середня будівельна готовність яких зараз становить 87%, загальна готовність – 83%. Згідно директивного графіка будівництва та введення ЦСВЯП в експлуатацію перший пусковий комплекс буде повністю готовий у грудні 2020 року. Графіком передбачено, що підключення ЦСВЯП до електроживлення від підстанції «Буряківка» відбудеться в листопаді цього року, а ось із завершенням ремонту залізничної колії Вільча – Янів доведеться почекати. Власні корективи в графік внесли карантинні заходи, а також відсутність фінансування робіт з вирубки дерев, кущів і чагарників. Їх має виконати ДСП «Північна Пуща», а гроші на це повинен виділити Державне агентство з управління зоною відчуження (ДАЗО). Поки ці роботи не виконані, «Укрзалізниця» припинила реконструкцію залізничної ділянки Вільча – Янів довжиною 43 км. Це – головна проблема, яка може перешкодити введенню його в експлуатацію, оскільки ми впевнені, що вчасно добудуємо першу чергу ЦСВЯП, але такої ж упевненості в діях «Укрзалізниці» у нас немає », – пояснюють експерти.

Нагадаємо, що на державному підприємстві «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» солідарні з урядом про створення на підприємстві незалежного наглядової ради. Але тільки після прийняття спеціального закону про повну корпоратизації НАЕК.

Раніше повідомлялося, що Державний концерн «Ядерне паливо» не виконує тих функцій, які були передбачені для нього при створенні. Саме тому найближчим часом він буде ліквідований. Про це заявила Ольга Буславець, т.в.о. міністра енергетики України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу