Ринок праці впав в два рази

Поділитися:

Ще в квітні 2020 року в Кабінеті Міністрів України обіцяли створити 500 тисяч нових робочих місць. Це повинно було статися в травні. Чиновники стверджували, що знають, як це зробити і вже ведеться план.

Однак вже липень на дворі, а нових місць немає. Це можна пояснити тим, що нові робочі місця створює не уряд, а сам бізнес.

В кінці травня, на одному з провідних порталів з пошуку роботи було 39 547 активних пропозицій. У минулому році, в цей же час таких вакансій було 75 253. Тобто, менше вакансій – менше роботи. Якщо роботи менше, то зростає конкуренція між претендентами роботи, а роботодавці пропонують значно меншу суму зарплати.

Кабінет міністрів створив для підприємців все “умови праці”, і в кінці травня ринок праці впав майже в два рази, в порівнянні з минулим роком.

Відзначимо, що до початку липня бізнес почав поступово виходити з карантину, а на сайтах з пошуку роботи – з’являтися нові вакансії. Opendatabot зібрав інформацію про наявність вакансій і про те, на яку зарплату можуть зараз розраховувати, що шукають роботу українці.

Також ми писали про те, що якщо розглядати квітня точки зору пропозицій по роботі, то кількість активних вакансій зросла на 50 відсотків. На сайтах по роботі пропонувалося 44,8 тисяч вакансій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу