Регулятор запровадить обмеження для трейдерів електроенергії

Поділитися:

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) планує обмежити для учасників ринку обсяги максимальної реалізації електроенергії на ринку «‎на добу вперед»‎ (РДН).

Згідно з рішенням НКРЕКП, яке комісія має намір прийняти на засіданні у п’ятницю, 12 листопада, рівень не має перевищувати різницю між купівлею (та імпортом) електроенергії та її продажем (та експортом) на ринку двосторонніх договорів (ДД).

Нове правило не поширюватиметься на виробників електроенергії та держпідприємство «‎Гарантований покупець»‎ («‎ГарПок»‎), заявили в НКРЕКП.

«‎Для кожного учасника ринку, крім виробників та гарантованого покупця, обсяг максимального продажу електричної енергії в торговій зоні «ОЕС України«‎ на РДН та ВДР (внутрішньодобовий ринок, — ред.) розраховується як різниця між обсягами купівлі та імпорту та обсягами продажу та експорту за ДД, зареєстрованим станом на 10:00 за один день до торговельного дня (d-1)»‎, — йдеться у тексті проекту постанови.

Регулятор зазнчив, що прийняття відповідного документа необхідне для стабілізації ситуації на ринку електричної енергії.

Нагадаємо, у понеділок, 8 листопада, НКРЕКП погодила порядок, який дозволить залучати до виробництва електроенергії в період її гострого дефіциту через брак вугілля та для балансування енергосистем ТЕС та ТЕЦ на газі.

Також ми писали про те, що НКРЕКП розглядає питання підвищення тарифу НЕК «‎Укренерго»‎ на передачу електроенергії у 2022 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу