Регулятор посилив покарання для обленерго за порушення якості поставок

Поділитися:

Для обленерго, які порушують якість поставок електроенергії, посилили покарання. Це передбачено постановою Національної комісії з держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Відповідно до неї, планові перерви у подачі електроенергії зменшили з дозволених 24-х до 12-ти годин, а взимку термін на плановий ремонт зменшили до 8-ми годин.

Тривалість аварійних ремонтів скоротили з 24-х до 22-х годин.

В НКРЕКП зазначили, що, якщо у споживачів відсутнє електропостачання перевищує ліміт часу, то вони мають право на компенсацію. Розмір компенсації збільшили з 200 до 300 гривень. Компенсація має приходити автоматично у платіжках за місяць, коли була відсутня подача електроенергії. Якщо компенсації не буде – необхідно звертатися в Нацкомісію з держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Як очікується, такі компенсації будуть стимулювати обленерго модернізувати мережі та поліпшувати якість обслуговування.

Окрім того, якщо через стрибок напруги у користувача згоріли побутові прилади – також передбачена компенсація, для цього потрібно звернутися в обленерго. На постачальника, який відмовлятиметься відшкодувати збитки, потрібно до Держінспекції з енергетичного нагляду.

Нагадаємо, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг напередодні, 18 серпня, виписала найбільші можливі штрафи щодо АТ «Вінницяобленерго» та ТОВ «Енера Вінниця» – по 1,7 мільярда гривень.

Також ми писали, що «‎Вінницяобленерго»‎ заплатить рекордний штраф за організацію криптоферми.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу