«‎Вінницяобленерго»‎ заплатить рекордний штраф за організацію криптоферми

Поділитися:

«‎Вінницяобленерго» підозрюється у причетності до незаконного майнінгу. Зазначається, що у липні АТ потрапило у гучний кримінальний скандал — не допустило комісію, до складу якої входили представники Держенергонагляду та СБУ, до проведення виїзної перевірки. Про це повідомляють журналісти «‎Першого Ділового»‎.

Так, у середу Нацкомісія, що здійснює держрегулювання енергетики і комунальних послуг оштрафувала «‎Вінницяобленерго» та «Енера Вінниця» на рекордну суму — 1 млн 700 тисяч гривень.

Як відомо, 7 липня правоохоронці викрили у Вінниці найбільшу в Україні криптоферму, яка працювала в одному із колишніх приміщень «Вінницяобленерго». Зловмисники незаконно відбирали електрику з мережі, тим самим щомісяця завдавали збитків державі на суму від 5 до 7 млн гривень.

За даними слідчих, така діяльність могла призвести до знеструмлення кількох кварталів Вінниці. Щоправда, в обленерго інформацію про крадіжку електроенергії для роботи криптоферми заперечують і наполягають на тому, що в приміщеннях компанії ніколи не працювало відповідне обладнання. Тим не менше, ще раніше НКРЕКП відзначила зростання втрат електрики у мережах «‎Вінницяобленерго», що може свідчити на причетність компанії до роботи нелегальної криптоферми.

«‎Вінницяобленерго» входить в «Енергетичний стандарт» бізнесмена Костянтина Григоришина. Зокрема, йому належить близько 75% акцій. Ще 25% акцій компанії належить інвесткомпанії ICU радника Порошенка — Макара Пасенюка і Костянтина Стеценко. Бенефіціаром «Енера Вінниця» у державному реєстрі також вказано Григоришина.

Раніше ми повідомляли, що в Україні можуть дозволити використовувати криптовалюту під час розрахункових операцій. Проєкт закону «Про віртуальні активи», який передбачає це, пройшов перше читання у Верховній Раді.

Також ми писали, що криптовалюта знову дорожчає. Про це свідчать дані ринку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу