Реальний рівень безробіття – вже 18%

Поділитися:

В Україні підвищився реальний рівень безробіття серед населення. Українські експерти вважають, що справжній показник в рази перевищує ті прогнози, які раніше анонсував Національний банк України (НБУ).

Як повідомляла раніше прес-служба національного регулятора, до кінця року рівень безробіття в Україні складе 10%.

Однак, на противагу цьому, українські експерти говорять про те, що на момент початку 2020 року цей показник вже становив 9%, тому до кінця року підвищення всього лише на один відсоток, буде малоймовірним.

Якщо співвіднести статистику Міжнародної організації праці щодо кількості безробітних, згідно з якою при розрахунку на 1,5-1,7 млн ​​осіб відсоток безробіття становить 9%, то з урахуванням 3 млн безробітних – це значення може коливатися в межах 15-18 відсотків.

Іншими словами, реальний рівень безробіття в два рази перевищує прогноз НБУ, а вже цієї осені кількість безробітних може зрости ще в більших значеннях, адже якраз у цей період в країні закінчується період сезонних робіт серед аграріїв.

Нагадаємо, що в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства заявили, що близько 16000 ФОПів звернулися за допомогою до держави через безробіття.

Також повідомляється, що в річному значенні безробіття в Україні вже збільшилася на 70%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу