Рада знизила ПДВ для квитків на спортивні заходи

Поділитися:

Депутати Верховної Ради ухвалили практично одностайне рішення знизити ПДВ (податок на додану вартість) на надання квитків для проходу на спортивні заходи як всеукраїнського, так і міжнародного рівнів.

287 депутатів ВР проголосували за законопроект №4577. Проти жодного. Лише представники «Європейської солідарності» утрималися від голосування. Таким чином, до 1 січня 2024 року ПДВ від продажу квитків на спортивні заходи становитиме замість 20% лише 7%.

Більше того, згідно з цим законопроектом, вартість квитків, які надаються роботодавцем своїм співробітникам (безкоштовно або за знижковою ціною), не включається до суми доходів, що підлягає оподаткуванню. Однак у цьому випадку загальна сума за них не повинна перевищувати двох мінімальних зарплат, встановлених 1 січня відповідного року.

Крім цього, у суму доходу платника податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) прийнято рішення не включати кошти, які сплачує держава за програмою «е-Підтримка».

Нагадаємо, з метою стабільного та регулярного доходу для покращення економічної ситуації в країні уряд продовжує впроваджувати зміни до Податкового кодексу України. Вже 2022 року очікуються нові правила оподаткування українців.

Також ми писали, що супермаркетам хочуть обмежити надбавку на соціально значущі продукти до 15%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу