Рада схвалила конвертацію валютних кредитів в гривневі

Поділитися:

Депутати Верховної Ради прийняли за основу проект змін до закону “Про споживче кредитування” (щодо кредитів, наданих в іноземній валюті). Відомо, що за ухвалення відповідного законопроекту №4475 у першому читанні проголосували 265 народних депутатів.

Так, проект закону передбачає проведення реструктуризації всіх валютних споживчих кредитів, за якими грошові зобов’язання повністю не погашені. Крім того, всі грошові зобов’язання за такими кредитами повинні бути конвертовані в гривню за офіційним курсом, установленим Національним банком на день реструктуризації.

Також законопроектом запропоновано встановити протягом трьох років заборону примусово забирати житлове нерухоме майно боржника для забезпечення виконання простроченого зобов’язання за договором, зобов’язання за якими реструктуризовані.

Слід зазначити, що в своїх зауваженнях до законопроекту Мінфін вказав, що мораторій на стягнення майна громадян України, наданого в якості забезпечення по кредитах в іноземній валюті, діє до 21 квітня 2021 року.

Нагадаємо, що з початку програми Доступні кредити 5-7-9% видали 10 009 кредитів на загальну суму 24 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Раніше повідомлялося, що в Національному банку України розповіли подробиці щодо кредитування бізнесу в 2021 році. Про це повідомляє заступник голови Нацбанку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу