Рада прийняла закон, за яким використання землі будуть планувати

Поділитися:

На офіційному сайті Верховної Ради України повідомили, що 320 депутатів підтримали прийняття законопроекту №2280 “Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів з планування використання земель”. Про це повідомляється на офіційному сайті ВРУ.

Закон пропонує 5 основних змін до Земельного кодексу:

  • зонування земель в межах територій ОТГ і розробка комплексних планів просторового розвитку громад;
  • зникнення «видів використання земельних ділянок» та поява «функціонального призначення територій»;
  • цільове призначення в межах виду функціонального призначення території визначається власником земельної ділянки самостійно і не потребує розробки проекту землеустрою;
  • громадянин, який бажає безоплатно приватизувати земельну ділянку або отримати в користування земельні ділянки державної або комунальної власності, в електронному вигляді через публічну кадастрову карту подає заявку до компетентного органу;
  • до 10 років можуть встановлюватися обмеження та обтяження на використання земельних ділянок, необхідних для розміщення об’єктів, і можуть примусово відчужуватися.

Нагадаємо, що з 18 березня 2020 по 31 травня 2020 року було введено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок. Однак потім його продовжили до кінця карантину. Зараз же Верховна Рада хоче ввести позапланові перевірки. У пояснювальній записці до закону №3604 сказано, що головна мета законопроекту – забезпечення нормативного врегулювання підстав проведення документальних та фактичних перевірок на період карантину.

Раніше повідомлялося, що Комітет з питань аграрної та земельної політики на своєму засіданні у вівторок, 12 травня, продовжив розгляд законопроекту №2280 з планування використання земель, що передбачає введення нового типу містобудівної документації.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу