Рада перегляне податковий законопроект

Поділитися:

Депутати Верховної Ради готуються переглянути податковий законопроект. І вже винесли на розгляд більше 11 тисяч правок. Про це повідомляють журналісти телеканалу «Перший Діловий».

Зокрема, хочуть прибрати норму про оподаткування будівництва будинків на 20% – через обурення забудовників. А також змінити оподаткування доходу від продажу сільгосппродукції, вирощеної на великих ділянках. Встановлювати критерії відбору платників пропонують не за розміром ділянок, а за обсягом продажів.

Окрім того, депутати вимагають скасувати заплановане підвищення штрафів за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних. Та відмінити норму, згідно з якою податкова отримувала право стягувати весь податковий борг без звернення до суду навіть після 1 дня прострочення. Тепер пропонується надавати таке право тільки в разі прострочення в 90 днів і більше.

Нагадаємо, податковий законопроект має на меті підвищити податки і акцизи для великого бізнесу, а також зменшити можливості для маніпуляцій з боку олігархів, зокрема там прописані норми, які суттєво змінюють систему оподаткування в металургії та альтернативній енергетиці. Це має принести додатковий дохід державі. Вочевидь, олігархи не бажають позбавлятися частини зі своїх надприбутків, тож вже активізували лобістичні кола, щоб змінити законопроект на свою користь.

Раніше повідомлялося, що Венеційська комісія отримала законопроект про олігархів.

Також ми писали й про те, що НАТО схвалило законопроект про реформу СБУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу