Рада обіцяє здешевити бензин

Поділитися:

15 вересня в Верховній Раді зареєстрували законопроект №4098 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збалансованості ставок акцизного податку на пальне”. Таким чином уряд збирається сприяти вирівнюванню в Україні ставки акцизного податку для основних видів палива, збільшення виробництва вітчизняного палива і зменшення імпорту зрідженого газу, зокрема з Росії.

Відомо, що ініціатори законопроекту пропонують змінити ставки акцизного податку для бензину, дизельного палива і скрапленого газу. За оцінками ініціаторів документа, ціна пального на заправках зменшиться на 2,9-3,0 грн / літр, а вартість газу навпаки – зросте на 3,0-3,4 грн.

Пропонується така зміна ставок акцизу:

бензину – від 213,50 € до 139,50 €;
зрідженого газу – від 52 € до 139,50 €;
дизпалива – 139,50 €.

Такі зміни дозволять поповнити бюджет на як мінімум 4, 1 млрд грн на рік, переконані автори законопроекту. Крім цього, після вирівнювання акцизного податку на паливо все автомобілісти платитимуть однаковий податок за паливо, тому що він вже буде закладено у вартості пального.

Нагадаємо, що вже найближчим часом в Україні очікують підйом цін на паливо – це пов’язано з вибухом в Бейруті.

Експерти прогнозують збільшення ціни на 1-1,5 гривні за кожен літр палива всіх марок, включаючи бензин, дизпаливо і зріджений газ. Причиною цього називають вибух в порту Бейрута, який спричинив за собою загальну дестабілізацію ринку палива.

Раніше повідомлялося, що в Центрі глобалістики «Стратегія ХХІ» заявили, що осінні прогнози цін на паливо в Україні залежать від двох факторів: курсу валют і безперебійного постачання з країн-виробників палива.

Так, ціни на пальне можуть зрости тільки в двох випадках. Перший з них: якщо посилиться нервозність на ринку з точки зору можливих перебоїв поставок палива з Білорусі. Навіть за умови, що такий сценарій малоймовірний, оператори не упустять можливості заробити

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу