Рада хоче скасувати пеню за комуналку

Поділитися:

Українці заборгували державі понад 62 мільярдів гривень за надання житлово-комунальних послуг. При цьому варто враховувати, що в нашій країні є таке поняття, як “пеня”.

Парламентарії зараз пропонують виключити таке правило (штрафи і пеню).

На даний момент пеня не може бути не повинна бути 100 відсоткою від загальної суми боргу, вона повинна бути вище 0,01 відсотка від суми боргу споживача за кожну добу прострочення.

Народні депутати зареєстрували зміни в проекті закону “Про житлово-комунальні послуги”. При цьому потрібно знати закони, так як нарахування таких виплат передбачено в Цивільному Кодексі. Ці норми можна прописати в договорі між постачальником і споживачем.

На думку експертів, просто так не можна викинути таку норму із закону, так як це обов’язковий елемент господарського договору, він прописаний в законах.

Не так давно ми писали, що з кожним місяцем серед українців продовжує зростати заборгованість за несплату комунальних послуг. Станом на 1 липня громадяни заборгували країні порядку 57,9 млрд гривень.

Також ми повідомляли, що в столиці України 94 відсотки жителів оплачують рахунки за житлово-комунальні послуги.

У Київській міській державній адміністрації пояснили, що за останні три місяці жителі Києва збільшили рівень оплати за послуги і почали більш активно «розправлятися» з боргами, які назбиралися за опалювальний сезон.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу