Рада хоче скасувати монетизацію «бебі-боксу»

Поділитися:

У Верховній Раді України хочуть скасувати одноразову виплату грошей, яка служила заміною так званому “пакету малюка” або “бебі-боксу”. Відповідний законопроект вже зареєстрований в українському парламенті.

Відзначимо, що народні депутати України вважають, що тих грошей, які отримує матуся новонародженої дитини, недостатньо для аналогічної купівлі всіх потрібних речей для перших днів малюка, які раніше уряд надавав під виглядом “бебі-боксу”.

Більш того, плюси програми і її бюджетність для сім’ї також підтвердило відповідне опитування з боку ЮНІСЕФ. За підсумками опитування респондентів з’ясувалося, що у близько 49% родин з малюком вийшло заощадити саме завдяки “пакету малюка”.

Ще близько 79% населення просто відчули позитивний вплив “бебі-боксу” в контексті догляду за немовлям.

“Якщо у 2018 році тільки 35% батьків бажали б отримати пакет грошової виплати, то тепер 8 з 10 сімей хочуть отримувати допомогу саме в натуральному вигляді“, – кажуть депутати.

Нагадаємо, що замість пакета для малюка батьки зараз можуть отримати 5 тисяч гривень, за які можна буде придбати певний список товарів і лише в спеціальних магазинах.

Водночас українські експерти негативно оцінюють такі зміни та кажуть, що попит на “пакети малюка” завжди був. Більш того, така допомога була маркером того, що держава пам’ятає і піклується про українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу