Рада дозволила розмістити ОВДП на 20 млрд гривень заради дешевої іпотеки

Поділитися:

Український парламент ухвалив у цілому законопроект (№ 5308), що запроваджує фінансово-кредитні механізми забезпечення українців житлом.

Цей проект закону вносить зміни до держбюджету-2021 та передбачає дозвіл Міністерству фінансів на випуск державних облігацій на 20 мільярдів гривень. У подальшому ці ОВДП повинні обміняти на акції додаткової емісії “Української фінансової житлової компанії” задля забезпечення громадян житлом, а також, щоб врегулювати питання діяльності “Укрфінжитло” через приєднання до Державної іпотечної установи.

Очікується, що у найближчому майбутньому буде надано близько 8 тисяч іпотечних кредитів на придбання житла та 12 тисяч квартир для подальшої передачі у фінансовий лізинг.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про розкриття чергової афери із житлом для військових за участі екс-чиновника Міноборони. Йшлося про майже 1,5 тисячі квадратних метрів на 15 мільйонів гривень. Слідчі Державного Бюро Розслідувань встановили: чиновник разом з іншими особами Міноборони занижував вартість житла та незаконно передавав у власність підконтрольного підприємства майнові права на квартири та нежитлові приміщення.

Також ми писали, що торік в Україні здорожчало вторинне житло: у середньому – на 17-18%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу