Пташиний грип добрався до ЄС

Поділитися:

Десять країн Європи постраждали в грудні від спалахів пташиного грипу. Хвороба стала косити домашню птицю в Німеччині, Нідерландах, Франції, Бельгії, Великобританії, Данії, Швеції, Польщі, Хорватії та Україні.

Перед постраждалими державами встали 2 проблеми – як боротися з вірусом і як обмежити експорт продукції птахівництва. Птахоферми по всьому світу підвищують рівень біозахисту. Не тільки країни Європи, а й Корея і Японія також відчутно постраждали від пташиного грипу.

Зокрема міністр сільського господарства Нідерландів Карола Шутен вважає, що спалахи захворювання в країні мають великі наслідки для експорту птиці в держави, які не входять до ЄС. Оскільки пташиний грип був зафіксований в різних районах Нідерландів, сфері безпеки все важче встановлювати зонування по регіонах. Багато країн перестали закуповувати птицю в Голландії.

Нагадаємо, спалах пташиного грипу в Миколаївській області став причиною того, що закордонні торговельні партнери нашої країни тимчасово обмежили ввезення курятини українського виробництва. Такі дані оприлюднили в Держпродспоживслужбі України.

Також раніше ми написали про те, що в офісі Президента заявили, що на європейському ринку українські курятина, мед і масло дійсно конкурентоспроможні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу