Польща складе конкуренцію «Північного Потоку — 2»

Поділитися:

Польська газотранспортна компанія Gaz-Sistem дала відповідь на питання, хто стане підрядником для частини газопроводу Baltic Pipe в Польщі. Завдання цього газопроводу в тому, що він буде складати конкуренцію одіозному «Північному потоку — 2», причому перш за все для Німеччини.

Будівництво буде вестися переважно польськими компаніями. Головна мета для будівельників — з’єднати данську газотранспортну систему з польською.

В результаті перемоги на тендерах займатися будівництвом наземної частини газопроводу будуть дві компанії — Budimex і JT, але також активну участь братиме консорціум UAB MT Group, а разом з ним і PPS Pipeline Systems.

Термін здачі газопроводу в експлуатацію – 1.10.2022 року. При цьому Польща має відкритий і довгостроковий Ямальський договір з Російською Федерацією на поставки газу, термін якого завершиться 31.12.2022 р.

Раніше повідомлялося про те, що європейські страховики відмовилися працювати з російськими газопроводами. Щоб уникнути санкцій, страховиків закликають «оцінювати та мінімізувати ризики ускладнень від контрактів стосовно “Північного потоку — 2″».

Також ми писали про те, що Україна і Польща об’єдналися проти російського газопроводу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу