Половина фермерських господарств відмовилася від покупки сільгосптехніки

Поділитися:

В Україні сільські господарства не забезпечені необхідною технікою. Лише в минулому році забезпеченість обладнанням впала на 50 відсотків.

За словами завідувача одного з відділів ННЦ “Інституту аграрної політики” Олександра Захарчука, це сталося, в першу чергу, через те, що вітчизняні фермери стали менше купувати як імпортні, так і іноземні машини.

З огляду на те, що в країні існують державні програми про розвитку машинобудування для агропромислового комплексу, українські компанії не встигають за своїми іноземними колегами в цій справі. Вони не можуть задовольнити споживача такою величезною кількістю техніки.

Так, експерти інституту підрахували, що наші виробники можуть забезпечити агросектор машинами лише на 20 відсотків. При цьому, в селах немає ніякої можливості, оновити свій парк, вже в минулому році було придбано набагато менше обладнання, ніж в 2018 році. Тобто, ми бачимо, що в цій галузі йде значне падіння.

Коментуючи введення обороту землі, Захарчук вважає, що закон буде відволікати від інших необхідних чинників стосовно агрогалузі. В наслідок цього будуть знижуватися закупівлі техніки, добрив, насіння і інших необхідних засобів по догляду за рослинами.

Як повідомлялося раніше, в Україні з початку нинішнього року виробництво сільськогосподарської продукції знизилося на 1,4 відсотка. За перший квартал зниження склало 1,8 відсотка.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу