Податкова стане єдиною юридичною особою

Поділитися:

Державна податкова служба буде функціонувати як єдина юридична особа, що складається з центрального апарату і територіальних органів, утворених як його відокремлені підрозділи.

Так, з 1 січня 2021 року територіальні органи ДПС, починають здійснення повноважень і функцій територіальних органів ДПС, які ліквідуються як юридичні особи.

“Зроблено останній крок щодо забезпечення функціонування ДПС в форматі єдиної юридичної особи. Виконана одна з пріоритетних завдань, яка була визначена для ДПС поруч рішень уряду і структурним маяком Меморандуму про економічну та фінансову політику з МВФ. З 1 січня наступного року ДПС починає функціонувати як єдину юридичну особу “, – зазначив глава Державної податкової служби.

Слід зазначити, що такі зміни спрямовані на:

  • посилення інституційної спроможності ДПС,
  • уникнення дублювання функцій і процедур в ДПС,
  • забезпечення відкритості та прозорості діяльності Служби,
  • мінімізацію корупції,
  • поліпшення надання послуг платникам податків.

Нагадаємо, що в Держподатковій службі перерахують переклади, які українські трудові мігранти роблять в Україні, а заодно перевірять всіх на предмет задекларованих грошей. Як розповів глава відомства, саме заробітчани наповнюють один з резервів податкових накопичень в країні – мова йде про 12 млрд доларів на рік.

Раніше повідомлялося, що в період з 2004 по 2019 рік, в нашій країні число робочих місць зменшилася з 19,2 млн до 11,2 млн. Про це під час зустрічі з представниками ЗМІ повідомив глава ДПС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу