Податкова пропонує студентам соціальну пільгу

Поділитися:

В Україні студентам пропонують соціальну пільгу. Оскільки вони зараз не отримують стипендії з бюджету, має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця.

У вівторок, 26 травня, в прес-службі Податкової служби України розповіли від чого залежить право на застосування податкової соціальної пільги.

В першу чергу, за даними податківців від показника граничного доходу для її застосування.

Його застосовують до доходу, нарахованого на користь платника податку протягом звітного податкового місяця, якщо розмір такого доходу не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1 4 і округленої до найближчих 10 гриві .

У 2020 році граничний дохід для застосування ПСП становить 2940,0 гривень.

Розмір загальної податкової соціальної пільги у 2020 році становить 50% розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого законом на 01 січня звітного податкового року і становить 1051,0 гривень.

Якщо студент отримує стипендію з бюджету, то податкова соціальна пільга до заробітної плати такого платника податку не застосовується.

Якщо студент не отримує дохід у вигляді стипендії або отримує стипендію, яка виплачується не з бюджету, то він має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі 150% суми пільги .

Нагадаємо, з початку року українські компанії зазнали збитків на 4,9 мільярда гривень. При цьому в першому кварталі 2019 року ті ж компанії отримали прибуток у 111,1 мільярда.

Такі дані надали в Державній службі статистики.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу